קיץ קשה: 37 ילדים ובני נוער נהרגו בחופש הגדול. צילום: ירון ברנר

קיץ קשה: 37 ילדים ובני נוער נהרגו בחופש הגדול

קיץ קטלני בישראל: במהלך החודשיים האחרונים נהרגו 37 ילדים ובני נוער, בעוד הממוצע השנתי של תמותת ילדים ובני נוער בחופש הגדול עומד על 23 אבידות

בחופשת הקיץ האחרונה חלה עלייה דרמטית במספר הילדים שנהרגו כתוצאה מתאונות דרכים ותאונות בבית ובחצר: על פי דו"ח של ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, השנה נהרגו בין 21 ביוני ו־31 באוגוסט 37 ילדים ובני נוער, לעומת 23 ילדים בשנה בממוצע בתקופה המקבילה בארבע השנים האחרונות.

עוד בערוץ המגזין של פרוגי:

הסיבה העיקרית שהובילה לתמותה בחופשת הקיץ הייתה תאונות דרכים: 21 ילדים ובני נוער מצאו את מותם בכבישי ישראל בחודשיים האחרונים. בין התאונות הקשות הייתה תאונת דרכים קטלנית בבנימין שבה נהרגו חמישה בני נוער ממזרח ירושלים, התאונה בכביש 6 שבה נהרג יוסף חיים אפרתי לאחר בר המצווה שלו, ילדה שנהרגה בתאונת דרכים בטיול משפחתי ברוסיה ומקרים נוספים.

אילוסטרציה © צילום: Fotolia

הסיבה השנייה הגורמת לתמותת ילדים הייתה נפילות, שהביאו למותם של 4 ילדים ובני נוער. בקיץ האחרון נרשמו גם 3 מקרים של חנק, 3 מקרים שסיבת המוות בהם אינה ברורה, 2 מקרים של טביעה, מקרה אחד של חבלה, מקרה אחד של התחשמלות, מקרה של הילכדות ברכב ומקרה אחד של מכת חום.

מקרי התמותה - פי 1.6 מחלקם היחסי באוכלוסייה

מנתוני חמש השנים האחרונות עולה שילדים מגיל לידה עד 3 מעורבים בכ־40% ממקרי התמותה — פי 1.6 מחלקם היחסי באוכלוסיית הילדים ובני הנוער. עוד נודע כי כ־75% ממקרי התמותה האלה התרחשו בזירת הבית.

כמו כן, השנתון של גיל 17 מעורב בכ־16% ממקרי התמותה בחופשה, פי 3.1 מחלקו היחסי באוכלוסיית הילדים ובני הנוער. עוד עולה מהדו"ח כי מעורבותם של בני שנתון זה בולטת בתאונות דרכים: 24% מהמקרים ביחס לחלקם באוכלוסיית הילדים, העומד על כ־5%.

 

אילוסטרציה
אילוסטרציה © צילום: shutterstock

חופשת הקיץ של שנת 2017 התאפיינה בהתפלגות שווה של מקרי התמותה בין בנים לבנות, בעוד שבשנים 2016-2013 כשני שלישים ממקרי התמותה היו של בנים. מנתוני חמש השנים האחרונות עולה שכ־49% ממקרי התמותה היו של ילדים ובני נוער ערבים — פי 1.9 מחלקם היחסי באוכלוסיית הילדים ובני הנוער.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון “בטרם” לבטיחות ילדים: "מדובר בעלייה עצומה של 60 אחוזים ביחס לממוצע בארבע השנים הקודמות". לדבריה, תקופות של חופש שבהן הילדים אינם במסגרות הן מסוכנות. "חשוב שהילדים וההורים יכירו ויישמעו לכללי הבטיחות", הוסיפה.

תגובות