מסביב למדורה: בני הנוער שבחרו לחגוג עם מייסדי המדינה
בזמן שמרבית בני הנוער בחרו אתמול (ד') לחגוג את ל"ג בעומר עם כל החברים מסביב למדורה, ישנם אחרים שלא הסתפקו בכך ובחרו להעביר את החג דווקא עם דור המייסדים, שבזכותו אנחנו כאן היום. • כך נראה ל"ג בעומר אחר
בקריית שמונה, אשדוד, כפר חסידים ועוד עשרות מקומות ברחבי הארץ בחרו להתכנס אתמול (ד') יחד, ולחגוג את ערב ל"ג בעומר באופן מעט שונה ממה שרובנו מכירים. אומנם אש לא הייתה שם, אך הסיפורים המרתקים ששמעו בני הנוער מפי המייסדים והמייסדות של מדינות ישראל, הספיקו כדי להאיר את חלל החדר ולהדליק את הניצוץ של דור העתיד.
עוד בערוץ המגזין של פרוגי:
- לקראת המדורות: כך תעברו את ל"ג בעומר בשלום
- לכבוד ל"ג בעומר: איזה טיפוס אתם במדורה?
- מתקשים לארגן אירועים? ההמצאה הזו תעשה לכם סדר
מיזם "מסביב למדורה", נולד לפני כשלוש שנים, מתוך מטרה לחדש את מהות המדורה מימים עברו, על ידי מפגש בין דור המייסדים לבין הדורות הבאים בל"ג בעומר. ומאז, המיזם רק תופס תאוצה משנה לשנה ולוקחים בו חלק קבוצות מגוונות מהחברה הישראלית מכל רחבי הארץ הכוללות מסגרות חינוכיות שונות, קבוצות חברים, משפחה ועובדים, אשר כולם מאמינים בחשיבות ההכרות עם סיפורי התקומה של ראשית מדינת ישראל ממקור ראשון.
"לשמחתנו, ב-20 השנים האחרונים עלתה מאוד המודעות במדינה לזיכרון השואה, אבל דווקא הסיפורים של הקמת המדינה פחות באו לידי ביטוי וכאן אנחנו נכנסו. רצינו לתת את ההזדמנות לאותם האנשים שכל חייהם הוקדשו, כדי שאנחנו נוכל לחיות בארץ 70 שנה אחרי. מדהים לראות איך שני הצדדים יוצאים בתחושה טובה מהמפגשים האלו. אפשר לקרוא ספרי היסטוריה, אבל אין שני לאדם שיושב מולך ומספר את החוויות האישיות שלו", הסבירה לפרוגי טל אלפי, מנהלת המיזם.
"מרוב ששמחנו, רצינו שהוא ימשיך"
דרבה יברקן מקרית אתא, תלמיד כיתה י' בכפר הנוער חסידים, סיפר כי "השנה נחשפתי בל"ג בעומר לידע חדש, שלא שמעתי קודם. בעיניי זה היה מדהים והתרגשתי לשמוע את המייסדים פותחים בפנינו את הלב ומציגים את הסיפור שלהם".
עם איזו תחושה הגעת למפגש עם מייסדי המדינה ועם איזו הרגשה יצאת משם?
כשבאו ואמרו לנו שיש שיחה עם מייסדי המדינה אמרתי שאני לא מתחבר לזה, אבל בכל זאת בחרתי להיכנס. ראיתי את יעקב, ישבתי עם כל הקבוצה שלי והוא התחיל לדבר. המפגש איתו היה אמור להיות שעה, אך מרוב ששמחנו ונהנינו מהשיחה, רצינו שהוא ימשיך. ישר אחרי שהמפגש הסתיים, הלכנו למנהל הפנימיה ואמרנו לו שאנחנו רוצים עוד פעם כזו והוא הזמין אותנו להצטרף למחרת למדורה עם מייסדת נוספת, עדה. שמחנו וחיבקנו אותה בסוף המפגש".
מה היה כל כך מיוחד בל"ג בעומר הזה?
"כל הערב הזה היה בשבילי מיוחד. בזכותו, התחלתי להבין מה עבר דור המייסדים, שלא ויתר למרות כל הקשיים, זה לא מובן מאליו. הייתה לי חוויה בלתי רגילה ומהר מאוד התחברתי לסיפורים שלהם".
"כל תלמיד צריך לקחת בזה חלק"
אנה ליטבינסקי מחיפה הלומדת בכפר הנוער חסידים זו השנה השלישית, בכיתה י"ב, שבעת רצון מההחלטה שלה לקחת חלק במדורה הייחודית לצד חבריה מכפר הנוער. "היה מרגש לראות את הדור של המייסדים יחד עם החברים. למדתי מהם שאני יכולה להגשים הרבה חלומות שלי ושעליי לא להפסיק להביט קדימה".
איך הרגשת כששמעת את הסיפורים מפי מייסדי המדינה?
"היה לי כיף לשבור את השגרה ואני יודעת שהסיפורים ששמעתי ימשיכו ללוות אותי גם בהמשך".
עם איזה מסר יצאת מהמפגש?
"הבנתי שלא משנה מה ארצה לעשות - אני אצליח".
השניים מסכמים כי בעיניהם מדובר בחוויה שחובה על כל תלמיד לעבור.
"בתור תלמיד אני ממליץ לכל נער לקחת חלק. לא הייתי משנה כלום בערב הזה, יצאתי משם שמח ועם ידע חדש", ציין יברקן. ליטבינסקי מסכימה עם דבריו ומסכמת: "כל תלמיד צריך לקחת חלק במיזם הזה, זו חוויה לא שגרתית, שמלמדת על התבגרות ועל ההתמודדות עם הקשיים".
|