פיתוח ישראלי: שריון חלופי לצבים
פיתוח של ווטרינר ישראלי מהווה פרצת דרך בטיפול בבעלי חיים בכלל וצבים בפרט. הווטרינר הצליח לפתח חומר שמאפשר את הדבקת השריון של הצב ללא קדיחת חורים מיותרים. צפו בניתוח המיוחד
פריצת דרך בתחום הטיפול בבעלי החיים בכלל, והטיפול בצבים בפרט: מתקן מיוחד לטיפול בני אדם שאיבדו חלקים נרחבים מעורם, נמצא כיעיל ביותר בטיפול צבים כאשר הצליח לאחות שברים שסבל מהם צב ביצה שהגיע לבית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים.
תאמינו או לא, גם ליאונרדו דה קפריו דואג לבעלי החיים
הסיפור המיוחד החל בשבועות האחרונים, כאשר הגיע צב ביצה דרוס לבית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים. הרבה צבים דרוסים מגיעים לבית החולים, והטיפול השגרתי שהם מקבלים כולל תהליך של קדיחת חורים בשריונו של הצב, הברגת ברגים לתוכו, ולבסוף חיבור השבר באמצעות חוט ברזל שמותח את שני צידיו.
אולם מתקן מיוחד שפיתח ד"ר מוריס טופז, מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית בביה"ח הלל יפה שבחדרה, פותר את הבעיה בדרך פשוטה הרבה יותר. המתקן של ד"ר טופז מאפשר לוטרינרים להדביק את מתקן הפלסטיק משני צידי השבר ולחבר אותו בעזרת אזיקון.
ד"ר טופז המציא את המתקן כדי לטפל בפצועים קשים, בעיקר כאלו שנפגעו מפעולות איבה ואיבדו חלק ניכר מעורם. ע"י המתקן שפיתח הוא מחבר בין שתי קצוות העור הקיים, ובכל יום מקרב אותן אחת אל השנייה בעזרת אזיקון, עד הריפוי והשחזור של העור. בכך המתקן מונע השתלת עור.
ד"ר טופז החליט לתרום את הרעיון ואת המתקן עצמו לד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים לחיות בר, שניסה זאת מיד על צב הביצה הפצוע. ד"ר הורוביץ גילה כי המתקן המיוחד מתאים מאוד לאיחוי השברים שלהם.
מעתה במקרים מסוימים, כמו תיקון שריון של צב, לא יצטרכו המטפלים בבית החולים לחיות בר לקדוח בו חורים- הם יוכלו לחבר את חלקי השבר בעזרת ההמצאה הייחודית של ד"ר טופז. בעתיד יטופלו בדרך זו בעלי חיים נוספים שצריך לחבר בין שני חלקי רקמות או שריון שלהם.
לבית החולים לחיות בר מגיעים מידי שנה יותר מ-2200 בעלי חיים שנפגעים בטבע, בעיקר כתוצאה מפגיעות שנעשות ע"י בני אדם. יותר מ60% מהם שבים לאחר טיפול ושיקום חזרה לטבע.