מובילים את הנוער הלהט"בי לשינוי תודעתי
ארגון הנוער הגאה "איגי" יוצא לפרויקט חדש למען הנוער הלהט"בי - קבוצות המנהיגות. מדובר למעשה במסגרת מעצימה לבני ובנות נוער בקהילה הגאה, שנועדה לפתח כישורי הובלה ואקטיביסטיות
דרך חדשה. ארגון הנוער הגאה "איגי" יוצא לפרויקט חדש למען הנוער הלהט"בי - קבוצות המנהיגות. למעשה מדובר במסגרת מעצימה לבני ובנות נוער בקהילה הגאה, המפעילה למעלה מ-40 קבוצות ברחבי הארץ. קבוצת המהיגות מהווה מסגרת לנוער אקטיביסטי שפועל לשנות למען הנוער הלהט"בי ולפתח את יכולותיו המנהיגותיות.
עוד במדור הסביבה של פרוגי:
• להקת פיוז'ן מדברים על וואן דיירקשן
• החדשות של גאליס: יצליחו להתמודד?
• מירון וויליאמס עוזב את להקת "סטארט אפ"
בתקופה האחרונה פונה קבוצת המנהיגות לאנשי חינוך, צבא, אלו שיושבים לידך בכיתה או לומדות איתך אנגלית ועוד, ומבקשת מהם לכתוב פנייה קצרה בהקשר לקבלת השונה. את הפנייה מצרפת הקבוצה לתמונת הדובר או הדוברת ואותה מפיצה ברחבי האינטרנט.
נוער גאה, בפרט הנוער הגאה בארון מהווה קבוצה בעלת רגישות גבוהה, בני נוער רבים, שחיים ביננו, סובלים מגילויי להט"בופוביה, בשגרת היום יום: בבתי הספר, בקבוצות החברתיות השונות ואף במשפחה. רבים אחרים נאלצים לשקר למרות רצונם לצאת מהארון, מתוך הפחד מגילויי שנאה שכאלו.
גיא ארדיטי, החבר בקבוצת המנהיגות, סיפר לפרוגי כי "אנחנו מאמינים כי שליחת מסר של אופטימיות, הבנה וקבלה מאנשים כל כך חשובים בחיי היום-יום של בני הנוער האלו מהווה נקודת אור הנלחמת בגילויי השנאה הרודפים את הקהילה הגאה. זו יכולה להיות המורה שאמרה ש"הגיע הזמן שהזכות לשוויון תורגש בחיי היום יום שלנו ולא רק על הנייר. בהחלט אתמוך בכם ובכן" או החייל שאמר "אני גאה להיות אחיך. כולנו לוחמים" שישנו בצורה משמעותית את תחושותיהם ומחשבותיהם של בני ובנות נוער בנוגע לעצמם".
מעבר לחשיבות הפרויקט עבור בני ובנות הנוער הגאים הפרויקט מעביר מסר חינוכי חשוב כלפי התלמידים של אנשי החינוך המשתתפים בפרויקט, לדוגמה, מנהל תיכון אנקורי – קמפוס ירושלים, יוסי שפרבר אמר: "בית הספר כמרחב מכיל, מוגן ובטוח, חייב לאפשר בערכיו ובאקלים המתקיים בין כתליו, מציאות המאפשרת בחינה עצמית אמיתית, כך שכל אחד ואחת יכולים לחלום את חלומם בביטחון, לממש את זהותם בגאווה ולעצב את עתידם בסביבה תומכת המושתת על אהבה, קבלה, ריבוי גוונים וזהויות"
יוסי שפרבר.
צילום: צילום מסך מהפייסבוק
מנהל תיכון מטרו-ווסט רעננה אמר כי "סובלנות בחברה דמוקרטית היא לא רק לסבול את דעתו, אהבתו וחלומו של האחר אלא גם לגלות אמפטיה לסבלו, עניין התובע השתדלות גדולה יותר – אך זהו מבחנו הגדול של האדם, ובו אסור לו להיכשל".
>> מוזמנים להוביל שינוי בפייסבוק!