קודם תאכלו, אחר כך תעשו ספורט. גפן מסביר. מערכת

קודם תאכלו, אחר כך תעשו ספורט. גפן מסביר

אם חשבתם שלהיראות טוב אומר לא לאכול בכלל או לוותר על שומנים אזי טעיתם. מאמן הכושר המקצועי של פרוגי מסביר לכם למה כדאי לבנות שרירים ולמה חשוב שיהיה קשר טוב עם האוכל. איזה אוכל כדאי לאכול לפני אימון?

פעילות ספורטיבית היא דבר מועיל. היא משנה את מצב הרוח, את קצב חילוף החומרים ושומרת מפני מחלות לב וכלי דם, השמנה, הפחתת כאבים, לחץ ועוד רבים אחרים.

חשוב לדעת כי ההגנות הטובות של הספורט משיגים אלו שמקפידים לספק לגופם את הצרכים התזונתיים להם הוא זקוק.

בזמן אימון ומנוחה מתרחשים בגוף תהליכים שונים המאפשרים ניצול יעיל של אנרגיה. בתחילת הפעילות נוצר חוסר בחמצן בתאי השריר והאנרגיה מופקת בתהליכים אנאירוביים. אחד מתוצאות התהליך נקרא "החומצה הלקטית", מה שמרגישים בתור תחושת הכאב בשריר.

המזון שלנו מחולק לכמה מרכיבים

חלבון - הגוף עושה שימוש בחלבון לבניה, אך גם להפקת אנרגיה. תוכלו למצוא אותו באגוזים, בוטנים, שמרי בירה, חלבון מהחי ועוד.

פחמימות - זהו מרכיב התזונה העיקרי המספק אנרגיה לגוף בזמן פעילות גופנית. את הפחמימות יש לצרוך בעיקר לפני אימון על מנת למלא את מאגרי הגליקוגן ובשרירים ובכבד. נמצאות באורז, תירס, סולת, תפוחי אדמה, פסטה ובצקים למיניהם.

שומנים - חשוב להקפיד על צריכה איכותית של שומן ולא שומן טרנס. יש להימנע מצריכה לפני אימון. מגיע כשמנים בכבישה קרה ונמצא באגוזים ושקדים טבעיים. חשוב להדגיש שבניגוד למה שרבים חושבים - שומן הוא דבר חשוב לגוף האדם. אדם שלא מספק לגופו את השומן לו הוא זקוק לא יכול לחיות.

ויטמינים ומינרלים - ויטמינים מצויים במזון ובלעדיהם לא ייתכנו חיים. "ויטמין" מגיע מהמילה הלטינית ויטה, שפירושה חיים. הגוף זקוק להם במינונים קטנים על מנת שיוכל לתפקד כיאות.

לא על בטן ריקה

המזון הנבחר לפני אימון, כמותו וזמן אכילתו ישפיעו רבות על הביצועים, הכוח והסיבולת שלכם. מחקרים רבים הראו שאכילת פחמימות לפני פעילות גופנית תוביל לשיפור הביצוע, בהשוואה לביצוע פעילות גופנית על קיבה ריקה.

adbox[5]

הזמן הכי טוב לאכול לפני אימון הוא שעתיים עד ארבע שעות. זהו זמן סביר לעיכול ולהרגשת נוחות. לא שבעים ולא רעבים. נוסף על כך, זה הזמן שיסייע להעלות את רמות הגליקוגן בשרירים ובכבד, מה שאומר שביצועיכם ישתפרו.

מה כדאי לאכול בארוחה שכזו? כריך או לחמנייה עם עוף, דגים, גבינה או ביצה גם עוף עם אורז וסלט, דגני בוקר מדגנים מלאים עם חלב או יוגורט יכולים לבוא בחשבון.

כשעה עד שעתיים לפני אימון מומלץ לאכול פרי, משמשים, תמרים, צימוקים מיובשים או לשתות שיק פירות.

לעמוד בזמנים

מומחים רבים ממליצים על ארוחה בעלת אינדקס גליקמי נמוך. ההמלצה מבוססת על כך שארוחה בעלת אינדקס גליקמי נמוך יכול לספק אנרגיה קבועה ויציבה במהלך הפעילות. מסקנה זו אינה חד משמעית אבל הוכחה כן משמעית היא לגבי חשיבות זמני האכילה.

אם לא תאכלו בזמן המתאים לפני אימון אתם עלולים להתחיל את הפעילות הגופנית במצב של היפוגליקמיה (צניחת רמת הסוכר בדם). זכרו שהגורמים לעליה מהירה ברמת הסוכר בדם בקרב חלק מהאנשים יכולה לגרום ל"נפילת מתח" מהירה לא פחות - וחבל.

רוצים טיפים נוספים? יש לכם שאלות? מעוניינים בתוכנית אימונים חדשה או אימוני כושר אישיים? אתם מוזמנים לפנות לליאור גפן בפייסבוק: "גפן אימונים אישיים" או במייל ל-liorgeffen1@gmail.com.

תגיות
תגובות