האם כדאי להשתמש בגלולות למניעת הריון?
זהו לא סוד שבנות צעירות מתחילות לקיים יחסי מין בגיל מוקדם יחסית. אותן בנות שלפעמים בלי שהושם דגש למניעת "פנצ'רים", נכנסות להריון ונאלצות לעשות הפלה או לקחת כדורים, לפעמים מבלי שההורים יידעו. יש סיכונים בנטילת הגלולות?
הגלולה למניעת הריון מכילה שני הורמונים סינתטיים - אסטרוגן ופרוגסטרון, תדירות השימוש בה היא יומיומית ויעילותה מוערכת ב-99.9%, ולכן נחשבת לאמצעי מניעת ההיריון הפופולארי ביותר, כאשר ברוב המדינות היא ניתנת במרשם רופא בלבד, לאחר תהליך של בדיקות, ייעוץ והתאמה.
כדי שהגלולות למניעת הריון יהיו אפקטיביות יש ליטול אותן באופן רציף, כל יום. את הגלולה הראשונה נוטלים ביום הראשון לדימום הווסתי, וממשיכים במהלך החודש עם הפסקה של שבוע ימים.
הגלולה מונעת הריון ב-3 דרכים:
1. מעכבת ביוץ - ההורמונים שבגלולה מונעים את שחרור הביצית מתוך השחלה. ללא ביצית אין אפשרות להפריה והריון.
2. בעלת פעילות מעכבת על רירית הרחם שמונעת השרשה של הביצית המופרית.
3. מעלה את צמיגות ריר צוואר הרחם – עיבוי הריר מקשה על חדירת הזרע.
בגיל הנעורים חשוב מאוד לדעת להשתמש באמצעי מניעה, תינוק בשלב מוקדם בחיים שלך זה לא בהכרח יתרון ולכן, גלולות למניעת הריון יכולות לעזור מאוד למי שמחליטה לקיים יחסי מין בגילאים המוקדמים.
כזכור, לאחרונה ליווינו את סיפורם המרגש של מאור ואוריאן אגו, זוג צעיר שנכנס להריון, כשהיא בת 17 שעזבה אתה לימודים, והוא בשיא שירותו הצבאי. "למעשה הכרנו כשהייתי בדרך לבסיס לפני כשנתיים. באותו יום שנפגשנו לא חשבתי עלייה במישור הרומנטי ובטח שלא תכננתי את המציאות שאנו חיים בה היום" סיפר מאור. כיום לשניים פעוט בן מספר שבועות שמטופל וגדל יחד איתם ועם הוריהם.
בהמשך דיברנו עם הסקסולוגית שלי פסטרנק-כץ, שדיברה איתנו על ענייני קיום יחסי המין בקרב בני נוער ולמעשה - קטינים. פסטרנק-כץ סיפרה לנו כי "בני הנוער שמרגישים מוכנים צריכים לשאול את עצמם אם הם באמת מרגישים שהם רוצים את זה או שהמוכנות שלהם היא בגלל שגם החברים שלהם או החבר שהכי דומה לו נמצא במקום הזה, לא תמיד מה שהסביבה שלנו עושה זה מה שנכון, כל אחד וההתפתחות שלו. מאוד חשוב לא ליפול למלכודת של חבר שלי או חברה שלי".
|